Zprávy

Finance LoKo Chomutov

16.01.2013 22:21

Všechny příspěvky za podzim 2012 zaplaceny - vybráno 15400 kč + 17000 kč sponzorský dar (zatím jsme od Ing.Tichý neobdrželi fyzicky, jsou na účtě LoKo)...

Příspěvky na jaro 2013 zůstavají stejné 1000 kč/dítě....Protože způsob vybírání příspěvků je pro nás nevyhovující (nepřehledný, každý nosil peníze na trenink libovolně, zapisovaní + evidence), trenéři se domluvili, že se bude vybírat hromadně a to ve dvou termínech nebo celá platba na účet...

1. termín 26.02. - 01.03.2013 - příspěvky za LEDEN - ÚNOR celkem 400 KČ
2. termín 29.04. - 05.05.2013 - příspěvky za BŘEZEN - KVĚTEN celkem 600 KČ

Doufám, že to rodičům bude vyhovovat.

Dále žádám, všechny rodiče zda by neoslovili podnikate či firmy o sponzorský dar. Před další fotbalovou sezónou bych chtěl již zakoupit teplákové soupravy + tréninkové oblečení... A to stojí nějaké peníze...

Výměna registračních průkazů

06.11.2012 13:25

Do 15.01. 2013 všichni hráči roč 2004 FC Chomutov a Loko Chomutov přinesou trenérovi M.Nezbeda fotografii 3,5 x 4,5 cm, bude se provádět výměna registračních průkazů dle směrnic FAČR.

 

Darovací smlouva

13.09.2012 19:37

Milý rodiče
na našich internetových stránkách lze stáhnout formulář DAROVACÍ SMLOUVA,
zkuste oslovit známé podnikatele, firmy, které mají zájem investovat do Vašich dětí. Peníze budou použity na nákup materiálu ( tepláková souprava, trén. tričko a další pomůcky na trénink, na mezinárodní turnaj ve fotbale v roce 2013). Další informace mohu sdělit osobně.Trenér M.Nezbeda - tel. 724 91 51 19

 

Mládežnická spolupráce AFK LoKo a FC Chomutov má před sebou zkušební rok

09.09.2012 15:11

Již na konci loňského ročníku jsme byla zveřejněna informace, že od této sezóny navážeme spolupráci s FC Chomutov v oblasti mládeže. O tom informoval šéf trenér mládeže FC Chomutov Marek Vait, který zdůvodnil tento krok, avšak o konkrétní podobě nebylo mnoho prozrazeno. To se pokusíme nastínit v tomto článku.

V první řadě bychom měli zdůraznit, že nastavená spolupráce se týká jen mládežnických celků, a to především týmů starších a mladších přípravek, dále také mladších žáků, prozatím to tedy není spolupráce ve všech věkových úrovních. Jak již napovídá titulek článku, oba celky mají před sebou zkušební rok, který ukáže, zda je tato spolupráce reálná. Zde se hodí slova šéf trenéra mládeže FC Chomutov Marka Vaita: "Ten, když vyjde a pořadí se nám najít společnou řeč, budeme ve spolupráci pokračovat dál, ale když ne, podáme si ruku a řekneme si, že to prostě nešlo. Podle mě ale každý rozumný člověk, který to dělá z lásky k fotbalu a hlavně pro děti, kterých se to týká nejvíce, pochopí, že spolupráce je nejlepším možným řešením."

Vizí spolupráce je především výchova mládeže, kde by se již nerozlišovalo mezi FC Chomutov a AFK LoKo, ale vše by fungovalo pod jednotnou hlavičkou fotbalové akademie, mluví se tak např. o FA Patrika Gedeona... K dispozici dětem by tak měli být kvalitní trenéři a mezi dětmi i větší konkurence, kdy více kvalitních hráčů pohromadě bude moct lépe rozvíjet své fotbalové dovednosti.

Samozřejmostí tohoto projektu je dlouhodobé fungování a spolupráce, jehož cílem by první řadě měla být kvalitní výchova mládeže, ze které by měli v budoucnu těžit obě mužstva. Prioritou bude výstup pro FC, který v současné době hraje 3. ligu, avšak vybudovaný fotbalový stánek na Zadních Vinohradech, kde je FC v pronájmu a kde se tato soutěž bude hrát, předurčuje k vyšší soutěži. Chomutovští příznivci by ale určitě v týmu rádi viděli chomutovské odchovance, kterých je v dnešním kádru minimum. Kromě toho by třeba další cesta hráčů měla vést přes AFK LoKo.

To ruku v ruce souvisí s kvalitní dorosteneckou základnou, která se odvíjí od mladších kategorií. Dorost FC Chomutov postupně spadl z ligy až na dno krajského přeboru a v této soutěži bude tuto sezónu nastupovat i náš dorost. I když účast hned tří dorosteneckých týmů z Chomutovska (FC, LoKo, Ervěnice) může být v konečném důsledku na škodu. V našem případě by však bylo devalvováno úsilí hráčů a práce trenérů, kteří se zasloužili o postup, a také fakt, že se náš klub dokázal téměř dostat na úroveň FC se značně nižšími finančními podmínkami. Východisko do budoucna? FC Chomutov měl dominantní postavení zásluhou účasti ve vyšších soutěžích. Restrukturalizací mládežnických soutěží, vznikli nové podmínky pro účast ve vyšší soutěži, kterou je statut Sportovního střediska mládeže MŠMT (dále SpSM) a statut Sportovního centra mládeže (dále SCM). Bohužel najít společnou řeč o vybudování sportovních tříd, tedy vznik SpSM a SCM, se podařilo až od letošního školního roku. Splněním statutu SpSM a SCM by FC Chomutov mohl hrát opět nejvyšší soutěže, talentovaní chomutovští hráči by tak neodcházeli do Mostu nebo Teplic, jak je nyní zvykem, ale zůstávali v Chomutově.

Podobně tomu je v kategorii starších a mladších žáků, kde však panuje trochu jiná situace. V návaznosti na spolupráci bude za mladší žáky AFK LoKo hrát ročník 2001, za FC ročník 2000. V následujícím roce by se ročníky měly posunout. V kategorii mladších žáků nejsou ale prvořadé výsledky, což potvrzují i slova našeho trenéra mladších žáků Bedřicha Uhlíře: "V první řadě pro mne nejsou cílem výsledky, ale předvedená hra našeho týmu. Na výsledky máme čas až do starších žáků. Tam se už láme takzvaně chleba. Teď je před námi mnoho práce, sestavit tým hráčů tak, aby jsme se mohli měřit s těmi nejlepšími týmy. Důležité je také dobrá parta, jak hráčů, tak i rodičů!". Právě proto mají oba kluby před sebou zkušební rok, který ukáže, jestli nastolená spolupráce má smysl i do budoucna. Na úrovni přípravek by měla být zachována kontinuita mezi oběma kluby, šéf trenér přípravek AFK LoKo David Folwarczny přechází do FC se svým týmem (ročník 2003) a za dobu svého působení na AFK LoKo velmi slušně reprezentoval náš klub se svými týmy přípravek. Ročník '03 (starší přípravka) bude tedy startovat v krajském přeboru pod hlavičkou FC, ročníky '04 a '05 (mladší přípravka) pod hlavičkou LoKo.

Nad dalším prohloubením spolupráce do dalších let je nyní zbytečné spekulovat, vzniklá spolupráce by v první řadě měla sloužit dětem, aby měli kvalitní zázemí (materiální vybavení, hřiště, trenéry) a hlavně, co je u nejmenších fotbalistů a fotbalistek nejdůležitější, radost z fotbalu. Na závěr budeme citovat šéf trenéra FC: "Já bych chtěl, aby se na výsledky nekoukalo vůbec, výsledky nejsou ukazatelem toho, co ty kluci umí a co je, kdo naučil."
 

Příspěvky

27.08.2012 08:23

Hráči AFK LoKo Chomutov  200,- Kč za srpen do konce měsíce, nebo 1000,- Kč do konce roku. Hráči FC Chomutov do konce srpna - 250,- Kč. 

Naše první akce

23.07.2012 14:19

První akce nově tvořícího mužstva Loko Chomutov, respektive bývalé mužstvo FC Chomutov odjelo ve dnech  22.7.-27.7.2012 na fotbalové soustředění do Žihle. Na soustředění odjelo pouze devět hráčů kádru, který letos bude hrát krajský přebor přípravek. Přesto byl pro mladé naděje Chomutovského fotbalu připraven náročný program, zaměřený na nácvik nových fotbalových dovedností – ovládání míče. Tak jak je zvykem trenéři M.Nezbeda a M.Špicar měli soustředění do detailu připravené a kluci měli tří až čtyř fázové tréninky , proložené odpočinkem.  Hned první den po příjezdu na kluky čekalo seznámení s fotbalovým trávníkem, po večeři pohybové hry proložené skákáním přes švihadla. Druhý den hned ráno musela být zrušena ranní rozcvička pro déšť, počasí se však potom umoudřilo a v 10 h vyběhli všichni na mokré hřiště, kde jsme začali s nacvičováním nových fotbalových dovedností. Odpoledne bylo zaměřené na opakování, proložené pohybovými hrami, na závěr 30 min. kompenzační cvičení. Večerní trénink byl na gymnastických míčích + opět protažení dolních končetin. Při úterní rozcvičce se děti seznamovali se základy atletické abecedy a dynamického strečinku. V dopoledním tréninku jsme hráli hry 1:1 s tím, že hráči používali nové druhy zasekávaček, které se naučili v předešlých dnech. Odpolední trénink byl zaměřený na vedení míče v prostoru, přihrávkám mezi metami a na závěr se hrála prostorová hra Rondo, velice oblíbená mezi hráči FC Barcelona. Večer se opět skákalo hodinu přes švihadla. Třetí den všechny čekalo nemilé překvapení, když rozcvička byla omylem již v 6 h, ranní hodinová procházka nikomu však neuškodila, ba naopak. Dopoledne jsme chtěli s dětmi nacvičovat základní útočné kombinace, které však moc dobře nepochopili a tak jsme je nechali zahrát „poprvé“ fotbálek 5:5. Radost z toho měli velikou, protože jsme je chvílemi museli krotit v bojovnosti, jinak by to skončilo zraněním. Odpoledne byl trénink zrušen a tak všichni vyrazili do lesa, kde všechny čekal orientační krátký běh zaměřený na zapamatování obrázků. Poslední trénink po večeři byl opět dril, hodinu se cvičilo na koordinačním žebříku, v kruhách a mezi tyčemi. Předposlední den soustředění byl opět čtyřfázový, ranní ostrá rozcvička, následně dopolední míčové hry a nácvik první stahovačky a kličky. Na závěr všichni absolvovali rychlostní štafetu, která měla všechny utahat, opak byl pravdou a o polední klid opět všichni řádili. Odpolední trénink byl opět herní a opakovali se všechny naučené věci na soustředění, poté následoval 45 min důkladný strečink, protože na některých už byla znát únava z tréninků. Po večeři nás čekal společný táborák s opékáním buřtů, všichni však trávili volný čas na hřišti, kde se opět hrálo. Poslední páteční rozcvička před odjezdem domů byla spíše procházka. Dopoledne všechny děti čekal překážkový závod na čas a pak všem rodičům a trenérům ukázali vše, co se naučili za pět dnů na soustředění. Po obědě bylo vyhlášení umístění a předání diplomů a odjezd domů do Chomutova.

Náročné soustředění dokončil Dan „Motorka“ Luxa, Dan „Hasič“ Hasík, Adam „ Tkanička“ Bittner, Dan Jiřík, Adam Martin, Adam Gondek,  Martin Kříž, Dominik Šourek, Luky Vymyslický, Adélka Nezbedová, Klárka Bittnerová, široký realizační tým : manažer  Láďa „Štístko“ Bittner, trenéři Marek Nezbeda a Martin Špicar, nespecifikovaný pomocný tým: Pepa Gondek a Dan Jiřík.

Hodnocení trenéra M. Nezbeda : Toto soustředění zcela splnilo svůj účel, všechny kluky jsme dostatečně poznali.  Víme, jak jsou pracovití a učenliví v tréninku, jaké mají charakterové vlastnosti a jak jsou oblíbeny v kolektivu. Myslím si, že jsme klukům ukázali spoustu nových věcí, se kterými se zatím nesetkali. Doufám, že se něco přiučili a v dalších tréninkách máme  na co navazovat. Nesmím také zapomenout, že jsme dětem několikrát pustili naučná DVD videa, jak se pracuje s mládeží v zahraničí.

Hodnocení trenéra M. Špicar : S průběhem soustředění můžeme být naprosto spokojeni, protože co se týče ubytování, stravy, dokonce i počasí si nemůžeme na nic stěžovat. Soustředění mělo zezačátku spíše poznávací charakter, kde jsme se snažili naladit na vzájemnou a společnou interakci.  Klukům musím poděkovat za to, že přes množství nových věcí se většině podařilo zvládnout nácvik v proveditelné míře. Na všech bylo znát, že jsou odhodláni se zlepšovat.  Pro děti byla zábavná zejména cvičení na gymnastických míčích a nové zasekávačky. Mnozí už se určitě těší, až s nimi budou motat hlavy soupeřům. S kázní byl většinou tentýž a samý problém /1 až 2 jedinci/, avšak chod soustředění to výrazně neovlivnilo. Soustředění nás společně „nakoplo“ a já se jenom těším na další průběh přípravného a hlavního období. Poděkování patří také rodičům za projevenou přízeň s nastaveným režimem a trendem, kterým se chceme v následujícím období udávat.

 

Spolupráce

22.06.2012 10:32

Mnozí z Vás si jistě všimli snahy o vytvoření spolupráce mezi mládeží FC Chomutov a AFK Loko Chomutov. Tímto příspěvkem bych chtěl přiblížit výsledek jednání mezi oběma kluby a hlavní myšlenku.Proč ale usilujeme o vzájemnou spolupráci?V našem malém městě není tolik dětí se zájmem o fotbal, jako v předchozích letech. Tím pádem klesá i počet dostatečně sportovně nadaných dětí na zajištění kvalitní sportovní přípravy pro dva až tři kluby (počítáme-li VČSA Ervěnice). Důkaz můžeme vidět na příkladu týmu FC Chomutov, který má pokryté skoro všechny sudé ročníky (1998, 2000, 2002, 2004) a AFK Loko Chomutov, který pokrývá ročníky liché (2001, 2003, 2005). To znamená, že oba kluby mohou fungovat určitým způsobem nezávisle, ale pouze na úrovni okresních nebo krajských soutěží. Jeden ročník na tom však bude velmi špatně.Za příklad zmiňme krajský přebor staršího dorostu, kde kromě družstva FC Chomutov, které v předchozích letech bylo zvyklé na vyšší soutěže, působí i družstvo Ervěnic. Výsledkem je, že oba týmy jsou na chvostu tabulky, ale kdyby se síly obou týmů spojily a vytvořily jeden kvalitní tým, hrají o přední příčky.Hlavní myšlenka je pak jasná a přímo koresponduje s úspěchy a prací mládeže. V předchozích letech okolní týmy čerpaly z hráčů, kteří se vychovali v FC Chomutově. Bylo to právě tím, že hráli vždy nejvyšší soutěže a byla zde určitá záruka kvality. Pokud bychom mládež ucelili, získali bychom nejenom větší sílu, ale i kvalitu. Poslední věcí je pak počet odchovanců v A-týmu. „Áčko“ momentálně hraje ČFL, ale s dostavbou nového stadionu se jeho ambice logicky zvýšili. Problémem však zůstává, že v týmu je minimum odchovanců chomutovské kopané. Chtěli bychom proto pro Chomutov vychovat co nejvíce místních hráčů a zachovat identitu klubu. To ale zvládneme pouze se zkvalitněním mládeže.Více informací o organizaci spolupráce bude k nalezení pod položkou Spolupráce v hlavním menu behěm příštího týdne.

Autor: Marek Vait